Добруджа 07 взе среброто в турнира за Купата на България

Спорт

15-03-2014, 22:55

Снимка:

Изида

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Мъжкият волейболен тим на Добруджа 07, воден от Мирослав Живков и Атанас Лазаров, спечели сребърните медали в турнира за Купата на България. Във финалния мач добричлии загубиха с 3-0 гейма от Левски Бол в столичната зала „Христо Ботев”. В отделните части гостите от Добрич отстъпиха на 18, 15 и 15 точки, информират от пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07.
Припомняме Ви, че по пътя до финала новакът в Суперлигата записа три великолепни победи, като последователно елиминира Арда, ЦСКА – миналогодишен финалист в турнира, и шампиона Марек Юнион-Ивкони.
След срещата треньорът на добруджанци Мирослав Живков, който изведе своите възпитаници до исторически успех, сподели пред камерата на БНТ, която преко предаваше мача: "На първо място поздравявам Левски за спечеления трофея. Успехът им е напълно заслужен, те са опитен отбор и във важните моменти демонстрираха повече рутина. Поздравявам и моите момчетата за добрата игра, доказахме, че можем да се представяме на високо ниво. В плейофите със сигурност ще играем още по-добре".
За достигането си до финала добричлии получиха чек на стойност 10 000 лева.