Обсъждат иновативни технологии за подземната инфраструктура

Новините

16-03-2014, 10:44

Снимка:

интернет

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Освен за гражданите и обществеността, модерните технологии са от изключителна полза и за самите инвеститори и изпълнители на дейности, свързани с подземна инфраструктура

Индустриалният клъстер  Поздемна инфраструктура в партньорство с ВиК Бургас ще проведе технически семинари с демонстрация на технологии за подземната инфраструктура. Срещите са на 17 и 18-ти март в ПСОВ – Градската пречиствателна станция, ул. „Крайeзерна”, до Бургаско езеро Вая.
Събитието е част от серия прояви с демонстрации, които се реализират от 11 до 19 март 2014 в четирите най-големи български града извън столицата: Стара Загора, Пловдив, Бургас и Варна.
Официалното откриване в Бургас е от 14 часа на 17-ти март в ПСОВ, веднага след което ще започне демонстрацията на иновативните технологии. Семинарите са насочени към техническите ръководители от общините и ВиК дружествата, както и към проектантите и строителите в ютилити сектора. Участниците ще се запознаят с възможностите и предимствата на безизкопните технологии за рехабилитация и изграждане на тръбопроводна инфраструктура.

Тези технологии дават възможност на града и гражданите да продължат обичайния си динамичен и натоварен в трафика по улиците и по тротоарите живот, без да се смущават от строителните работи по изграждане на водопроводи, канализации и т.н. комуникации под земята.