Учат на ски деца-сираци на военни

Животът

16-03-2014, 10:50

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ще ги придружават военнослужещи от 101-ви алпийски батальон на Сухопътните войски

В курорта Пампорово ще се проведе ски-лагер за деца на военнослужещи и цивилни, загинали при или по повод изпълнение на служебния дълг. Проявата е под патронажа на министъра на отбраната Ангел Найденов.

В продължение на една седмица повече от 50 деца, ученици и студенти между 5 и 25 години ще бъдат обучавани от професионални ски-инструктори в курорта, предаде Радио Пловдив. Ще ги придружават военнослужещи от 101-ви алпийски батальон на Сухопътните войски. Децата ще се обучават в групи до 10 души, разделени на начинаещи и напреднали скиори. На успешно завършилите курса ще бъде издаден сертификат за ски обучение. Ще бъдат организирани още игри на открито, снежни разходки в планината, посещение в Националната астрономическа обсерватория „Рожен" и в историческия музей в град Смолян.

Церемонията по откриването на детския ски-лагер ще се проведе от 19 часа тази вечер в хотел „Хармония" в курорта. Ще участват командващият Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, директорът на дирекция „Социални дейности" полковник Атанас Милин, председателят на УС на Сдружението на жените военнослужещи подполковник Невяна Митева, управителят на Фондация „Деца на Българската армия" Игнат Игнатов и командирът на 101-ви алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров. Самодейни колективи от Военния клуб в град Смолян ще изнесат концертна програма за децата.

Благотворителната инициатива "Да подарим незабравим спомен на нашите деца" се организира за втори пореден път с помощта на Сдружението на жените-военнослужещи и подкрепата на Министерството на отбраната, Командването на Сухопътните войски и "Пампорово АД".