Мистерията около изчезналия самолет се задълбочава

Полицията претърсва домовете на пилотите

Комуникационните системи на изчезналия самолет Боинг-777 с номер MH370 са били умишлено изключени. Новината потвърди премиерът на Малайзия Наджиб Разак. Той добави, че информацията от радара и сателитените снимки са показали, че самолетът е променил курса си, информира „Евронюз“.

Минути след изказването на Разак, полицията започна претърсване на домовете на двамата пилоти и проучване на професионалната и личната им биография. Подозренията на разследващите били събудени от авиосимулатор, конструиран от капитана на полет MH370 - 53-годишният Захари Ахмад Шах. По информация на Франс прес  той бил любител инженер, който конструирал в домашни условия полетен симулатор. Представители на „Малайзия Еърлайнс“ коментираха, че не могат да повярват, че Ахмад Шах е саботирал полета.

Капитанът работи за автиокомпанията от 1981 година и е уважаван пилот с 18 365 летателни часа. Той има собствен канал в сайта за видеосподеляне Youtube, където е качил видеа с инструкции за поправка на климатици в домашни условия и други от типа "Направи си сам".

27-годишният втори пилот Фарик Абдул Хамид бил религиозен и се отнасял много сериозно към кариерата и семейството си, разказваха негови приятели. По този начин те опровергаха новините, че става дума за „самолетен Ромео“, който е бил безрасъден на работното си място, пише „Ройтерс“.