Седмицата: На прага на Пролетта

Хороскоп

16-03-2014, 18:46

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празния ход на Луната

Астрологична картина на периода 17-23 март

Пролетното Слънце вече почти спечели битката със зимния студ, а през тази седмица ще утвърди властта си преминавайки в Овен. Пролетното равноденствие настъпва в четвъртък, по залез и отбелязва началото на нов жизнен цикъл в поднебесния свят. То е своеобразен празник на възраждащия се живот, затова е хубаво всеки да намери за себе си подходяща форма с която да му отдаде почит.

Преминаването през кардиналната точка на Пролетното равноденствие винаги е забележима и то не само в природата. Нито кардиналния принцип, нито господаря на Овен -Марс, могат да оставят някого равнодушен, затова и пролетта обикновено е период на оживление и интензивни промени. Сега, когато принципът на Овен за пореден път ще бъде активизиран, Марс и неговите теми ще добият първостепенно значение в живота ни. Следва да не забравяме обаче, че той се намира в изключително неудобна и неизгодна  за себе си ситуация, бидейки ретрограден, в знакът на своето падение-Везни. Това означава, че е склонен да действа неадекватно, а ние следвайки естествения стремеж за синхронизация с него, също бихме могли да попаднем в неудобна и неизгодна за себе си ситуация. Т.е импулсите, силата и агресията, дори във здравословната и форма, няма да ни послужат като оръжия. Грешки няма да липсват и те ще са породени от неадекватната преценка за необходимостта от действия. Често ще ни случва прибързано да действаме, там където е необходимо просто да изчакаме и напротив да отлагаме решителни постъпки, там където те са абсолютно необходими. Последствията от последното ще засегнат най-вече мъжката половина на човечеството, за която отлагането и нерешителността могат да задействат необратими житейски процеси. Важно е да помним също така, че през тази пролет издържливостта и умението да се слуша събеседника, ще бъдат най-ценните ни помощници в междуличностните взаимоотношения.

Вторият важен процес през седмицата протича под влиянието на Меркурий. Той най-после ще напусне ретроградната си примка и ще породи раздвижване в ситуации и процеси, които от началото на февруари до сега са претърпели принудителен престой. Престоя би следвало да ни е дал възможност още веднъж да обмислим идеите и гледните си точки, а така също и да ни набави необходимата за това информация. Разумно е да използваме опита натрупан през това време за да въведем  необходимите корекции. Повторното потапяне на Меркурий в Риби и контактът му с владетеля на мечтите и илюзиите Нептун, ще даде мощен стимул на творческото въображение и работата с подсъзнанието. Музиканти, поети и писатели ще запомнят настоящата седмица като изключително ползотворен период. Хората притежаващи познания за човешката психология -също, тъй като благодарение на тях ще могат лесно ще си осигурят желаната информация или да постигнат нужните споразумения. Ясно е, че това ще създаде и  известни неудобства, тъй като мнозина могат да станат жертва на своята доверчивост и наивност. Лъжите , илюзиите и предубежденията през тази седмица могат да внесат сериозно объркване в живота ни. Но и много от грешните представи, които сме си изградили в миналото заради тях, ще бъдат разобличени. Проверявайте щателно новините и слуховете достигащи до вас, преди да ги приемете за истина, договорите и документите, преди да сложите подписа си под тях и репутацията на събеседниците си, преди да приемете казаното то тях за факт.

Най-напрегнатия и конфликтен ден ще бъде понеделник, когато се налага да държим емоциите си под контрол, както и да бъдем внимателни зад волана. Вторник може да ни изненада приятно и да внесе обновление в живота ни, чрез приятни срещи и интересни запознанства. В четвъртък и петък недостигът на чувства и доверие, финансови средства или търпение, ще влияят на настроението ни, но само до толкова доколкото отхвърляме необходимостта да приемем ограниченията на обективната реалност. Неефективните периоди, маркирани от празния ход на Луната са както следва:

Понеделник - 00:00ч.–02:45ч.
Сряда - 03:06ч. – 11:13ч.
Петък - 05:11ч. – 17:38ч.
Неделя - 12:40ч. – 22:02ч.
На всички пожелавам успешна седмица.
На всички пожелавам успешна и ползотворна седмица.