Започна голямото пролетно почистване на Пловдив (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

17-03-2014, 10:31

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Мият детски площадки и пешеходни зони, премахват графитите

Започна пролетното почистване на Пловдив. Всички булеварди минаха първа баня за сезона, а в момента се мият и второстепенните улици. Чистенето ще стартира в 3 часа през нощта, за да се избягват задръствания по улиците в ранните часове на деня.

"Започва почистването на пешеходни зони, детски площадки, както и измиването на графитите в Пловдив", съобщи Иван Стоянов – управител на ОП "Чистота" - Пловдив. Всичко това ще се извършва с помощта на модерните машини и човешки труд за по-трудните участъци на града.

Вече се провеждат срещи в училищата, с които от предприятието учат децата как да пазят града чист. Предстоят лекции в някои от елитните гимназии в Пловдив.

Улиците първа категория ще се мият всеки ден, втора категория – три пъти седмично, а трета – един път на седем дни. Едновременно с машинното миене в града ще върви и ръчно почистване. 2000 метли вече са закупени и раздадени на хигиенистките от "Чистота". Метлите са с пластмасови зелени ресни със скосени краища за по-лесно събиране на отпадъците.

За улеснение на гражданите са поставени специални знаци, които да ги ориентират кога и в колко часа ще се мият определените за деня улици. Стоянов помоли пловдивчани да не паркират по пешеходни зони и забранени участъци, за да улеснят работата на "Чистота".