Бургаски ученици на трето място в страната по познаване на Библията

В надпревара с общо 124 състезатели от страната отбора на града грабна купата

Бургаски ученици завоюваха трето място в Националното състезание за познаване на Библията, което се състоя преди дни в столицата. От Бургас  участваха 5 отбора от 20 момичета и момчета от 14 до 18 години, които преминаха през изключително оспорвана надпревара с общо 124 състезатели от цялата страна. Познанията върху историята и  географията на библейските събития, авторството и съдържанието на различните книги в Стария и Новия Завет бяха проверени в три състезателни кръга.

След софийските отбори на I и  II-ро място, се нареди бургаският на Елена Щърбанова, Климент Петков, Костадин Гаров и Теофил Джамбазов. Те са ученици от английската гимназия ”Гео Милев”, Търговска гимназия и природо математическата ”Акад.Н.Обрешков”-Бургас, с треньор И. Желязков.

„Процесът на изучаване беше много интересен, защото когато откриеш в такава стара книга нещо полезно за настоящето и за ежедневието, се изненадваш и виждаш, че имаш полза за цял живот”, сподели след финала Елена Щърбанова, капитан на бургаския тим.

Признанието е в резултат на усилена индивидуална и отборна подготовка за състезанието в продължение на година.

Още един бургаски отбор се класира в челната петица. Първенците са удостоени с правото да участват в Европейското състезание на познаване на Библията, което ще се състои през месец май т.г. в Чехия.