Пролетта "рита" на вратата!

Животът

17-03-2014, 12:06

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вижте какви ще са тенденциите при обувките за сезон пролет/лято 2014

Обувките са модното изкушение на много жени. Понякога мястото вкъщи просто не стига, за да побере любимите чифтове за всеки повод. Пролетта тропа на вратата и както казва маниачката на обувки Кари Брадшоу от "Секса и града": Време е за шопинг!

Тенденциите при обувките за пролет/лято 2014 се стараят едновременно да допълнят тези при облеклото, като в същото време да предложат ефектно и красиво „бижу” за вашите ходила. Повечето модели целят да подчертаят индивидуалността в стила, затова и разнообразието от модели е толкова голямо. Популярни са обувките с процепи, които помагат на краката да дишат, моделите с цветни апликации и дантела, както и тези в пастелни нюанси.

Вижте обаче 10-те най-хитови тенденции сред обувките за пролет/лято 2014.

Летни боти

Обувки пролет/лято 2014

Една от най-популярните тенденции при обувките за пролет/лято 2014 е тази на летните боти – повдигнати на висок ток, отворени на пръста и петите, високи до глезена или малко над него. Летните боти са секси и практични и стига да бъдат изработени от качествена материя, няма опасност от спарване на крака.

Обувки с остър връх

Обувки пролет/лято 2014

Мина доста време, откакто обувките с остър връх бяха толкова хитови, колкото са и в момента. Независимо дали става въпрос за класическа затворена обувка, пантофки или сандали, моделът задължително трябва да е заострен. Недостатъкът им е, че не подхождат на всеки тип ходило,  а предимството – че са ефектно допълнение на вашия модерен пролетен стил.

Лято на платформи

Обувки пролет/лято 2014

Височина, удобство, стил – трите най-силни „коза” на обувките на платформа. И тъй като дизайнерите са решили, че ще са по-благосклонни към практичната и работеща жена, те поддържат тезата си с чифт ефектни платформи, които пасват отлично на панталона с широка кройка.

Спортни обувки

Обувки пролет/лято 2014

Спортната тематика в модата определено държи позиции за пролет/лято 2014. Спортните обувки са топ тенденция за сезона – от удобни фешън кецове до обувки на висок ток с връзки на маратонки. Особено популярни са и „флатформите” – кецове на висока и равна платформа.

Женствени и класически

Обувки пролет/лято 2014

Както за зимата, така и за лятото, класическата обувка на висок ток е абсолютно задължителна за личните колекции на всяка жена, тъй като „спасява” всяка ситуация. Няма спор, че 12-сантиметровите токчета не са най-удобното „облекло” за вашите крака, но пък издължават силуета, смъкват някой друг излишен килограм и са изключително секси.

Лачени обувки

Обувки пролет/лято 2014

Лачените обувки имат особен магнетизъм и са класика в жанра. А още по-хубавото е, че този сезон попадат в топ тенденциите. Единственото условие - освен традиционните черно и червено, да използвате и цветове като пастелната палитра.

Обувки в златно

Обувки пролет/лято 2014

Слънчевият загар върви отлично с чифт обувки в златист цвят. През пролет/лято 2014 няма да се затрудните в намирането на такъв, тъй като златните обувки са топ модна тенденция. Дали ще изберете модел, при който златото е само акцент при тока или декорацията, или пък ще предпочетете обувка изцяло в металическия нюанс, е въпрос на вкус.

Римски

Обувки пролет/лято 2014

Подходящи за летните месеци, римските сандали с гладиаторски дизайн и ниска подметка са особено актуални за пролет/лято 2014. Препоръчваме ви ги за дълъг шопинг по магазините през топлите месеци.

С ефектен ток

Обувки пролет/лято 2014

Вече споменахме, че класическите обувки на висок ток са задължителна модна тенденция за всеки сезон. Е, за пролет/лято 2014 ще получите допълнителни точки от модните стилисти, ако се спрете на модел с ефектен ток, тъй като в колекциите на дизайнерите се срещат всякакви вариации на форма, дизайн, височина, декорация. С приоритет се ползват моделите, при които токът е леко завит навътре, както в колекцията на Dior.

Артистични и екстравагантни

Обувки пролет/лято 2014

Най-вярната почитателка на обувките Кари Брадшоу бе казала, че ако иска чифт екстравагантни и артистични обувки, ще намери начин да открие подходящите и да се сдобие с тях. Е, тази години сигурно щеше да е доста затруднена, тъй като разнообразието от подобен тип модели е голямо - микс от цветове, принтове и мотиви.

Източник: rozali.com