Австрийски пенсионери нападат Слънчев бряг в края на април

Туризъм

17-03-2014, 14:10

Снимка:

zonaburgas.bg

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Около 8 хиляди австрийски пенсионери се очакват почиват и тази година в Слънчев бряг през април и май. Те ще бъдат разпределени в пет групи в четиризвездни хотели при пълен пансион. Първата група около 1500 летовници ще кацнат на Летище Бургас на 21 април. 

За втори пореден сезон пенсионерите на Австрия обезпечават предсезона в най- големията ни курортен комплекс. По този начин гостите променят имиджа на Слънчев бряг от място за забление  само на млади хора в дестинация, осигуряваща пълноценен отдих и за други категории туристи, убедени са хотелиерите в Слънчев бряг.  Ваканцията на австрийците  е организирана от Съюза на пенсионерите в страната, който от 40 -години осигурява по 50-хиляди пътувания годишно на членовете си.  За 2014 година Слънчев бряг е избран за почивка на туристи от австрийските области Щайермарк, Залцбург, Тирол и Долна Австрия. Средната възраст на летовниците е 70 години.

„Привличането на този сектор от туристи удължи сезона край морето и  повлия благоприятно на приходите в бранша“, коментира председателят на Бургаската регионална туристическа камара Иван Иванов.  Според него е необходимо внимателно да се подготви базата и да предложим още по-добре организирана и богата културна програма е интересни обекти за посещение. „Австрийските пенсионери са любознателни и имат интерес към културно –историческия туризъм. Не трябва да допускаме грешки в тази насока, защото  в противен случай те ще се ориентират към Испания и Италия “, смята Иван Иванов.

В България възрастните австрийци ще имат екскурзии до село Еркеч,  Созопол, река Ропотамо, Котел и Жеравна.