Фен на военната авиация „хвърли“ пъпа на сина в Авиобаза Граф Игнатиево

Животът

17-03-2014, 14:40

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Лично ген. Стойков подари на бащата юбилейна бутилка вино с пожеланията синът им да лети на изтребител пето поколение

Фен на военната авиация „хвърли“ пъпа на сина в Авиобаза Граф Игнатиево, като му пожела един ден да бъде част от нея като стане военен пилот. Семейството, което е от София, бе посрещнато в авиобазата от командира й бр.генерал Цанко Стойков, от командира на ВВС ген. Константин Попов, летци и военнослужещи. Те станаха и орисници на малкия Валентин. Лично ген. Стойков подари на бащата юбилейна бутилка вино с пожеланията синът им да лети на изтребител пето поколение, а ген. Попов му пожела да е жив и здрав и да стане бъдещият български ас, предава plovdiv.topnovini.bg. 

Мирослав пожела на сина си също да е жив и здрав, да расте без проблеми и ако реши и се случат нещата след около 20 години да участва в демонстрация на висш пилотаж във ВВС. Бащата нямаше изисквания на какъв самолет да лети сина, може и на този (посочи МиГ-29), а дотогава със сигурност ще има и нови, коментира той. 

Родителите на малкия Валентин работят в търговска фирма, която няма нищо общо с авиацията, нямат и близки и родините свързани с нея, каза майката на бебето. Най-вероятно по този начин те се надяват да сбъднат мечтата си един ден чрез сина си, като стане пилот от Българските ВВС, коментираха пилотите. 

От своя страна военнослужещите от Авиобаза Граф Игнатиево се почувстваха горди с професията си и се зарадваха, че българското общество вижда и оценява тяхната нелека мисия. Горди и с това, че млади хора пожелават на децата си да станат пилоти. 

Орисването на бебето бе част от тържествата в елитното ни военно формирование посветени на 63-та годишнина от създаването на авиобазата и 10-та годишнина от приемането на България в НАТО и включването на авиобазата в Интегрираната система за противовъзушна отбрана на Алианса.