ПловдивУтре: 18 март

Мисия Пловдив

17-03-2014, 18:10

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в Пловдив утре?

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и управителят на „В и К“ ЕООД – Пловдив Манол Генов ще дадат старт на поредния етап от обновяването на бул. „Никола Вапцаров“. В тази връзка северното платно на бул.”Никола Вапцаров” в участъка от ул.”Стефан Стамболов” до ул.”Константин Геров” се затваря за движение на пътни превозни средства за времето от 18.03.2014 г. до 17.04.2014 г. за извършване на строително монтажни работи. Заради ремонта се налага промяна в маршрутите на шест линии от градския транспорт.

От 11.00 часа в офиса на СРС „Подкрепа“ Пловдив на бул.“Руски“ №86 ще се проведе пресконференция на тема “Груби нарушения на трудовото законодателство в италианска фирма. На пресконференцията ще присъства и уволненият синдикален лидер в дружеството-Никола Ангелов.

Партиите, които формират Реформаторския блок, ще учредят Регионален Граждански Съвет на Реформаторския блок в Пловдив. Форумът е открит и ще се състои от 18,00 часа в Дома на техниката. Преди това, от 15 часа, лидерите на Реформаторския блок ще дадат пресконференция в БТА.

В рамките на инициативата „Предизвикателството да четеш” на 18 март в Алианс Франсез  Пловдив ще гостува френският писател Мартен Паж, известен с творчеството си като новелист и романист. Инициативата е част от Международният месец на франкофонията, който традиционно е през март. 75 държави и правителства са част от международната организация на франкофонията - 890 млн. мъже и жени споделят френския език и неговите ценности.

Във връзка с премиерата на международната продукция „Бохеми”, Държавна опера Пловдив ще даде пресконференция от 10 часа в Дом на културата „Борис Христов”  -  голяма конферентна зала на 2 етаж. На нея ще присъстват режисьорът Мария Елена Мексиа, диригентът Марко Мореско, двама от чуждестранните солисти и артистичният директор на Операта Лучано Ди Мартино. Премиерата на „Бохеми” е на 21 и 22 март, а след това съставът на операта тръгва на дълго европейско турне.