Как да се настроим за пролетта

Животът

17-03-2014, 21:22

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Купете си букет, направете си салата и се разхождайте

Пролетта - зелена, уханна, с топъл ветрец - прогонващ от душите ни мрачните зимни мисли и носещ ни надежда за по-добри дни. Тя е тук. И идва с идеята за нещо ново, чисто и преродено. Настройте се на пролетна вълна, за да можете да усетите заряда на този сезон. Отворете душите и телата си за свежестта й. Ето няколко идеи как да се потопите в пролетни емоции.

Поглезете кожата си. Зимата тя беше подложена на много стрес – минусови температури, леден вятър, сух и горещ въздух в затворените помещения. Сега има нужда от почивка. Подарете й малко грижа. Може да си направите почистващи маски в домашни условия или да се доверите на професионалистите. След това я подхранете с подходящи продукти.

Оформете косата си – и тя понесе много щети през зимата и вероятно позагуби блясъка си. Затова е време да се погрижите и за нея. Подстрижете крайчетата, освежете прическата си. Може да я подхраните с подходящи маски, за да бъде отново свежа и блестяща.

Пролетен грим – заложете на по-светлите тонове сенки и червила. Може да използвате и само гланц, който да придаде лек оттенък на устните ви.

Гардеробът – ами сега им е времето на полите, 7/8 панталоните и по-цветните дрехи. Ако минусовите зимни температури свеждаха избора ни на тоалет до основното изискване - да е топъл. То пролетта дава възможност за много варианти. Скоро не сте обличали рокля? Време е. Ще се почувствате много женствена и ефирна. Ефектен цветен шал или разноцветни аксесоари ще ви заредят с много настроение и ще променят визията ви.

Купете си букетче кокиченца или минзухари и ги сложете във вазичка в офиса или дома. Техният аромат ще ви напомни, че навън е пролет.

Пролетно меню - направете си свежа салата от спанак или пролетна супичка, например. Използвайте да минете на по-лек и разтоварващ хранителен режим. Така ще се прочистите от токсините и тялото ви ще се почувства заредено с енергия. Включете в менюто си повече плодове и зеленчуци.

Усетете пролетта със сетивата си. Вдъхвайте аромата на разцъфнали дървета, попивайте с очите си цялата зеленина и красота около вас. Разхождайте се, вървете повече пеш. Освен всичко друго ще е полезно и за фигурата ви. Все пак лято идва.

Почистете дома си – с почистването на прозорците ще си осигурите повече светлина, а с това и повече пролетно настроение. Отворете широко прозорците нека заедно със свежия пролетен въздух влязат и желанието за промяна и ново начало.

Излезте на пикник или на поход. Ще се доближите до природата, ще се насладите на свежестта и красотата, която крие тя. Ще се погрижите за фигурата си, а и може би ще попиете от напъпилите дървета, желанието за нов живот. Ако не можете да прогоните налегналата ви зимна депресия, може би освежаващата разходка в гората или край морето, ще успее да ви убеди, ще всеки край всъщност е начало и че надежда винаги има.

Карайте велосипеди, ролери, скейтбордове – това е чудесен начин да прекарате почивните дни заедно с децата. Ще го превърнете в семейно забавление и ще се разтоварите, а и ще изгорите доста калории. Далеч по-забавно е отколкото фитнеса.

Използвайте всяка възможност да внесете пролетна свежест в ежедневието си и да се заредите с добро настроение и оптимизъм.

Източник: hera.bg