"Моето име" възбуди интереса на пловдивчани

Пловдив Лайф

18-03-2014, 08:05

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Моноспектакълът е днес от 19 часа в клуб "Библиотеката"

„Моето име“ е дебютния моноспектакълът на Стефан Иванов-Жоса, който се очаква с огромен интерес от пловдивската публика, а билетите свършиха още преди седмица, предава europlovdiv.com.

Постановката е част от театралния проект на Радослав Гизгинджиев „Любов”, съставен от четири пиеси. Гизгинджиев е и автор на  нашумелите книги „Рай“ и „Дневниците“, завършил е кинорежисура, а дебютния му филм „Изпуснати думи“ с участието на Койна Русева и Георги Вачев е сниман в Пловдив.

„Роден съм на 1 февруари 1983г. в град Пловдив. Завършил съм “Актьорство за драматичен театър“ в Пловдивски университет “Паисий Хилендарски“ през 2012г. в класа на доц.Виолета Гиндева

Театралните ми роли започнаха с Монах Игор в “Братя Карамазови“ от Ф. М. Достоевски, с  режисьор Стоян Радев, постановка на Драматичен театър – Пловдив, което беше и моя летящ старт.

След това играх в “Смъртни Схватки“ от Уди Алън, режисьор Ваня Паликопова, “Вампир“от Антон Страшимиров, режисьор Троян Гогов,  “Разговор в парка“ от Алън Екбърн, с режисьор Виолета Гиндева. Участвал съм и в “Пиеса 27“ на Алексей Слаповски и “Всичко в градината“ от Едуард Олби, отново под режисурата на Виолета Гиндева и “Не пипай куфара’ от Борис Априлов, режисьор Михаил Ботевски.  Но пловдивската публика ме познава най-вече с ролите ми на Еди в “Побъркани от любов“ на Сам Шепърд, режисьор Ваня Паликопова  и Архитект Стилянов в “Животът…макар и кратък!!!“от Станислав Стратиев, с режисьор Симеон Алексиев.

Кинопроектите ми все още са само два – “Пловдив в образи“, документален филм на Ваня Трингова и ролята на Тишо в “200 лева“, с режисьор Камен Савов.

А, ако някой се интересува от по-интимни подробности ще кажа – ръст 180см.,  тегло от 65 до 90… Цвят на очите – зелен, на косата – светло кестеняв. Нося дрехи М и L, обувки –  42.  Мога да яздя и владея карате Киокушин, говоря свободно английски и малко турски, пея доста добре.”, споделя младият актьор.

За моноспектакъла си Стефан Иванов казва:

„С този спектакъл се надяваме да „бръкнем” в душата на всеки и да изкараме дълбоко стаените чувства, емоции и мисли. Да се опитаме да извадим ежедневието ни от тази тотална „чалгаризация”. Да хванем зрителя за гърлото и да разкрием смисъла на нашето съществуване, погледнат през призмата на любовта. На любовта, която ни прави по-добри, по-щедри, по-човечни, която ни кара и да летим в облаците и същевременно да сме стъпили здраво на земята. Защото историята е както дълбока и болезнена, така и чувствена и изпълнена с любов. Ние търсим сред всички, които ни учат как да живеем и как да обичаме, за да разберем, че никой от нас не знае името си, докато не се влюби и чак тогава разбира смисъла на съществуването си.”

Спектакълът ще ни даде едно усещане за въздух свобода и много фини настройки на душата.

„Моето име е „Един от вас“. Страхувам се; надявам се; мечтая; влюбвам се; вярвам; понякога губя вяра; мислил съм да се самоубия; самозадоволявам се; излагал съм се; лъгал съм; чудил съм се дали да изневеря; имам сексуални фетиши; искал съм да стана известен; мисля, че съм красив; понякога мисля, че съм грозен; казвам си: „Как все на мен ми се случва?!“; мисля се за по-специален от всички вас – т.е. същият съм като вас.”

„И дори най-самотните хора, всъщност никога не са били сами. В нашите животи винаги сме срещали така наречения „незабравим непознат”. Особените непознати, които с нещо са променили живота ни. Идва време, в което незабравимите непознати, ще се срещат един друг и ще се докоснат много директно до живата на другите, разкривайки своята същност.

…Следвай ме! Отивам към сърцето ти…”

Премиерното представление на „Моето име” ще се играе днес от 19 часа в пловдивския клуб „Библиотеката”, но както казахме в началото, всички билети за тази дата са изчерпани отдавна.

За радост на почитателите на Стафан Иванов и Радослав Гизгинджиев, се предвижда още една дата – 1 април, когато спектакълът ще се играе отново, но не забравяйте още от сега да направите своята резервация на тел: 0889776728  и 0888938075.