Около 100 човека от "Напоителни системи" на протест в Пазарджик

Днес от 12 часа - в обедната почивка

Около 100 служители на „Напоителни системи” ЕАД – клон „Тополница” заявиха желание да се включат в протеста пред сградата на дружеството, който ще се проведе от 12.00 до 13.00 часа, предава Радио „Фокус” – Пазарджик. 

Емилия Димова, председател на синдикалната организация на ФНСЗ - КНСБ „Напоителни системи” ЕАД – клон Пазарджик, уточни, че на щат в клона в Пазарджик се водят 145 души, така че по-голямата част от тях имат намерение да присъстват на протеста. Предвижда се недоволните, които не са получавали заплати три месеца, да се съберат в 11.45 пред сградата на паркинга на „Напоителни системи” на улица „Пловдивска” 3.

Митингът ще бъде в обедната почивка, извън работния процес и няма да се нарушава дейността на дружеството. Миналата година бяхме на националния митинг в София пред земеделското министерство, но нищо не се промени, каза също Емилия Димова. Според нея, проблемите в дружеството са оттогава, откогато поддържаните от него обекти не се финансират и няма средства за тях. Въпреки тези проблеми, нямам информация служители на дружеството в Пазарджик да са напуснали, каза още синдикалистът.