Местят протестите в Русе

Региони

18-03-2014, 10:42

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Протестите на жителите на кварталите Средна кула и Долапите ще бъдат преместени в централните части на града.

Това обявиха протестиращите при поредното блокиране на пътя Русе – Бяла снощи. Така, според тях, ще привлекат вниманието на по-голяма част от съгражданите си и ще ги направят съпричастни към решаването на проблема, пише ruse-news.com.

При тях тази нощ бяха председателят на Общинския съвет Васил Пенчев и общински съветници от различни групи, които изразиха своята съпричастност с протестиращите. От тяхно име г-н Пехливанян обяви, че на предстоящата в четвъртък пълна сесия на Общинския съвет ще бъде внесена декларация в подкрепа на справедливите искания на жителите на двата квартала.Тази вечер отново ще бъде блокиран пътя в района на х. „Приста“, обявиха плана на действията си протестиращите. В сряда се предвижда автопоход и блокиране на кръгово движение в района на Дунав мост.

В четвъртък 20-ти март, ще се проведе шествие по „Александровска“ до пешеходните пътеки на бул. „Цар Освободител“, Градските хали, за да бъде блокирано движението в участъка в центъра на града. Шествието ще започне в 18:00 часа. В петък, 21-ви март, по същото време ще се блокират пешеходните пътеки пред комплекс „Ялта“.

В двата почивни дни – събота и неделя, ще се премине към „традиционната“ форма – блокиране на международния път от Русе за Велико Търново. Блокиранията ще бъдат в часовете от 10 до 12 часа.