780 хил. лева за новата канализация на бул. "Никола Вапцаров"

Мисия Пловдив

18-03-2014, 11:45

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ремонт на "Никола Вапцаров", 6 автобуса с нов маршрут

Ремонтът приключва за 15 дни

530 хилязи лева ще излезе на ВиК реконструкцията на северното платно на бул. "Никола Вапцаров". Общината се включва в обновлението с допълнителни 250 хил. лева. Срокът на ремонта е един месец, но шефът на дружеството Манол Генов обеща работите да приключат за около 15 дни. В тях са включени изкопни работи, полагане на нови тръби, пжарни хидранти и нов асфалт. Генов посочи, че така ще бъде решен един тежък проблем в района, тъй като само за миналата година тук са регистрирани 12 аварии, които са генирирали както неудобство на жителите на района, така и загуби за дружеството.

Продължаваме поредната отсечка на "Никола Вапцаров", един изключително тежък участък, коментира на свой ред кметът Иван Тотев. Район "Южен" бе леко забравен, затова през годината ще акцентираме точно на него, посочи още той.

Къде ще се ремонтира още през годината:

Ще бъде направена първа връзка между "Никола Вапцаров" и Сточна гара. Северното платно на бул. "Христо Ботев" пък ще се сдобие с чисто нов асфалт. През август започва подмяната на паважа по бул. "Македония". Ремонтирани ще бъдат и улиците "Братя Бъкстон" и "Димитър Талев".