Граничните полицаи се "преселиха" от Балчик в Каварна

Мисия Добрич

18-03-2014, 13:15

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Управлението на Граничния полицейски участък – Балчик, се измести в Каварна – началникът, инспекторския състав, деловодството, съобщи ръководителят на граничното звено Пламен Даскалов, цитиран от радио Варна.

Припомняме, че на 11 март Общински съвет – Каварна, прие решение да предостави на ведомството безвъзмездно за 10 години ползването на общинска собственост в съседния на Балчик крайморски град. Ще се използва цял етаж от сграда за административните нужди. Причина за изместването е, че досегашното място на граничните власти бе в старата мелница в Балчик, която сега се ремонтира по европейски проект, за да се превърне в културно-информационен център на брега на морето.Балчишката управа предостави други общински помещения за целта – в старата си сграда на ул. “Черно море”, но граничарите не останаха доволни от базата, затова потърсиха съдействие от каварненското кметство.

Нищо в работата не се променя, с изключение на това, че част от състава – около 7-8 души, трябва да пътува до новото си работно място в Каварна, обясни Даскалов.

В Балчик остава да функционира граничното наблюдение на морската граница и Граничният контролно – пропускателен пункт.

В целия участък, който е под шапката на Регионалната дирекция – Бургас, работят 60 души, които се грижат за охрана на морската граница от Кранево до Дуранкулак.