Топполицай на месеца заловил изнасилвач на непълнолетно момиче

Инспектор Венилин Русинов с множество разкрити престъпления и успехи в бойните изкуства

Инспектор Венилин Русинов – разузнавач в сектор "Криминална полиция" към Пето Районно управление "Полиция" - Бургас е полицая на м. февруари в традиционната надпревара "Служител на месеца", провеждана в последните години в ОДМВР - Бургас.
Венилин Русинов е отличен лично от Директорът на ОДМВР - Бургас Комисар Милен Димитров на тържествена церемония, провела се пред личния състав на Пето Районно управление "Полиция" - Бургас, за това че благодарение на инициативността и професионализма му се е стигнало до успешно разкриване на противозаконно отнемане на МПС, два опита за противозаконно отнемане на МПС, множество кражби на вещи и части от МПС, разкриване на престъпления срещу личността / изнасилване на непълнолетно момиче/ и разкриване на лице, притежаващо и разпространяващо акцизни стоки без бандерол – цигари.
Инспектор Венилин Русинов получи почетна грамота и "обявяване на благодарност" от Директора на ОДМВР - Бургас - Комисар Милен Димитров, който подчерта високата степен на професионализъм, демонстрирана от полицейския служител, допринесла за своевременното разкриването на криминалните деяния. От своя Венилин Русинов благодари за полученото отличие, изтъквайки че наградата е признание за цялостната работа на служителите от Пето Районно управление "Полиция" - Бургас, ръководено от главен инспектор Иван Вълков.
Комисар Димитров припомни, че инспектор Венилин Русинов има множество успехи и на спортния фронт, сред които : многократен държавен шампион по джу-джи цу на България, както и европейски вицешампион по полицейска лична защита. Полицай Русинов тренира в Централния полицейски карате и джу-джи цу клуб, като води и самостоятелна група от желаещи да овладеят тънкостите на бойните изкуства.