Жената, намушкала поляка, е с психични отклонения и е жертва на трафик

"Притеснявам се за момчето, направих го за да се защитя“, каза 21- годишната Петя Райчева, която прободе 7 пъти полския гражданин М.В.С. Момичето е с психични отклонения, било е лекувано два пъти в Центъра за психично здраве в Бургас.

 

Райчева е била разпитвана и по досъдебното производство срещу Станка Бодурова,  по известна в Бургас като мадам Станка. Това стана ясно по време на заседанието за взимане на мярката за неотклонение на Райчева. Тя е привлечена като обвиняема за опит за умишлено убийство на поляка, като му нанесла прободни рани в областта на гръдния кош.

Драмата се разигра в стая на хотел “Парк“ в Бургас. Мъжът е настанен в болницата без опасност за живота.

Днес прокуратурата поиска Райчева да остане за постоянно в ареста предвид тежестта на наказанието, което е предвидено по закона за престъплението -от 10 до 20 години затвор. Според служебния защитник на Райчева, Благой Потеров обвинението срещу нея най-вероятно ще се преквалифицира в по-леко и реално няма основания тя да бъде задържана под стража. Очаква се и съдебно-психиатричната експертиза, която трябва да установи дали момичето да остане в ареста или да се лекува в специализирано заведение.

Петя е без родители, но с постоянен адрес, има доходи от работата си и от наема, който получава, и може да си позволи да плати и гаранцията, коментира Потеров в съда.

Показанията на пострадалия противоречат на медицинските заключения за нанесените удари и е редно да се провери и нейната версия за самозащита, обяви още юристът.

 Очаква се съдът да излезе с определение по случая.