Кметът на Тетевен остава в ареста

На Милев и единия от заместниците му ще бъде повдигнато обвинение за злоупотреба със служебно положение

Кметът на Тетевен - Милен Милев, остава в ареста за следващите 72 часа. Компания ще му прави заместникът му Детелин Пърлев. Същевременно останалите двама заместници Десислав Цветанов и Левчана Хаджиева ще бъдат освободени, информира Нова телевизия.

На Милев и Пърлев ще им бъдат повдигнати обвинения за злоупотреба със служебно положение. Касае се за прекратен договор за доставки на хранителни продукти за общинските заведения. Според прокуратурата Милев, в качеството си на кмет, е прекратил договор на фирма, за да може обществената поръчка да бъде спечелена от близка до него фирма. 

Градоначалникът беше арестуван зрелищно пред сградата на общината вчера към 17 ч. По информация на Нова Милев е бил извикан от дома си, за да бъде закопчан на работното му място. Заедно с него от сградата са изведени и двама от заместниците му.

Милев е кмет на Тетевен от 2011 г. Той се кандидатира от Земеделския народен съюз (ЗНС) и е подкрепен за изборите от ГЕРБ. Преди това, от 2007 до 2011 г. е председател на Общинския съвет, става ясно от биографията му, публикувана на официалната интернет страница на общината.