Студенти от Непал и Индия се рисуваха за Холи

Добрич Лайф

18-03-2014, 17:26

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Днес те отбелязаха традиционния за пролетта фестивал на цветовете

Непалски и индийски студенти на Висше училище Международен колеж (ВУМК) организираха днес  „Цветна работилница“ по повод празника на хиндуистите - Холи.

По време на събитието студентите споделиха интересни факти за традициите, свързани с празника и изрисуваха  с цветни бои лицата на част своите колеги, които пожелаха да се потопят изцяло в атмосферата на фестивала. Заедно с младежите, които следват туризъм и бизнес администрация в англоезичните програми на висшето училище се включиха ученици от английската гимназия „Райко Цончев“, както и активисти от БЧК.

Фестивалът Холи се провежда в Индия и Непал. Празникът на цветовете е свързан с настъпването на пролетта и се отбелязва винаги на последното пълнолуние от лунния месец, наречен Фалгуна. Холи е един от най-атрактивните празници на хиндуистите. По време на фестивала всички излизат по улиците и се поръсват едни други с разноцветен прах и с оцветена вода.

Събитието има за цел да демонстрира приятелство и любов между хората, а младежите от висшето училище в Добрич показаха, че демонстрираха традициите от техните земи на свои състуденти от България, Виетнам, Испания, Нигерия, Турция, Бразилия, и др.