Съдия Деница Вълкова се върна в Бургас

Новините

18-03-2014, 18:03

Снимка:

интернет

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Бившият заместник –министър на правосъдието Деница Вълкова ще върна като апелативен съдия в Бургас. На официална церемония  днес тя беше приета в състава на Апелативен съд Бургас.

Вълкова е повишена с решение на Висшия съдебен съвет от 20.02.2014 г. и встъпва в длъжност в наказателното отделение на съда. През 2009 г. тя е придобила ранг"съдия във ВКС и ВАС“. Общият й юридически стаж към момента надхвърля 18 години, като през това време разглежда преимуществено наказателни дела. В периода 2011 – 2013 г. Деница Вълкова тя бе заместник –министър в Министерството на правосъдието, съобщават от пресцентъра на Бургаския съд. 
Вълкова нашумя през 2001 г., когато гледа първото в страната дело за убийство, свързано с преразпределението на наркопазара. Тя приключи процеса с 20-годишна осъдителна присъда за известния наркобос Румен Димитров-Психото, който екзекутира конкурент на пазара на дрога. Нейна е и заслугата за осъдителната присъда на бившият бургаския общински съветник Зияд Ел Масри. Той получи ефективно наказание заради контрабанда и укриване на данъци. Делото приключи и с ефективни присъди за бившия шеф на бургаската митница Здравко Караджов, заместника му Живко Йорданов и митническия инспектор Трепечов.
Деница Вълкова –Петкова е била съдия в Районен съд – Карлово, а след това в Районен съд – Поморие, където до 2001 г. е негов председател. До 2011 г. е съдия в Окръжен съд – Бургас, след което е назначена за зам.-министър в правителството на Бойко Борисов.