Побойниците Н’Дайе и Вандер с различни наказания

Спорт

18-03-2014, 18:08

Снимка:

Андро Дюлгерян

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ботев и Локо приключиха с бой и плюнки

Локо и Ботев отнесоха глоби по 6000 лева заради дербито

Халфът на Локо (Пд) Аласан Н’Дайе и нападателят на Ботев Вандер Виейра отнесоха различни наказания от БФС, въпреки че предизвикаха меле след края на пловдивското дерби, завършило 2:1 за канарите.

Дайе отнесе 3 мача, докато бразилецът Вандер ще отсъства само в един мач. Двата тима пък бяха глобени по соломоновски с по 6000 лева, но по различни параграфи от дисциплинарния правилник.

Ето пълното решение на ДК към БФС, засягащо пловдивските тимове:

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени предмети, опасни за здравето, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 3, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 3000 лева.

За навлизане на публика на пистата без последствия, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.Б – предложение 1, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Локомотив” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 1, ДК налага на ПФК ”Локомотив” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За издигнати транспаранти, съдържащи цинични и неприлични думи, на основание чл.37, ал.8, ДК налага на ПФК ”Локомотив” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 3000 лева.

За показан неприличен жест, на основание чл.22, ал.4, ДК наказва Алассане Ндияе от ПФК ”Локомотив” /гр.Пловдив/ с глоба в размер на 3000 лева.

За инцидента след края на срещата ПФК”Ботев” /гр.Пловдив/ – ПФК”Локомотив” /гр.Пловдив/ между двамата състезатели от ПФК”Локомотив” /гр.Пловдив/ и ПФК”Ботев” /гр.Пловдив/, на основание чл.22, ал.1, буква „Д”-5, ДК наказва Алассане Ндияе от ПФК ”Локомотив” /гр.Пловдив/ с лишаване от състезателни права за 3 срещи и глоба в размер на 1000 лева.

За инцидента след края на срещата ПФК”Ботев” /гр.Пловдив/ – ПФК”Локомотив” /гр.Пловдив/ между двамата състезатели от ПФК”Локомотив” /гр.Пловдив/ и ПФК”Ботев” /гр.Пловдив/, на основание чл.22, ал.1, буква „Д”-5 във връзка с чл.16, ал.3, ДК наказва Вандер Сакраметно Виейра от ПФК ”Ботев” /гр.Пловдив/ с лишаване от състезателни права за 1 среща и глоба в размер на 1000 лева.