Започва "Природа, Лов, Риболов"

Мисия Пловдив

19-03-2014, 07:10

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Туризъм, цветя и изложби превземат Панаира

Точно в 11,30 часа ще бъде открито 20-то издание на "Природа, Лов, Риболов" в Международен панаир Пловдив.

Тази година ще бъдат представени дестинации за ловен, риболовен и екотуризъм, а също и фотолов, който бързо набира популярност.

"Природа, Лов, Риболов" се провежда под егидата на Министерството на земеделието и храните, със съдействието на Изпълнителната агенция по горите и Съюза на ловците и риболовците в България.

След успеха на международните туристически изложения в Лондон и Брюксел пред българска публика пък ще бъде представен съвместният проект на Трън, Драгоман, Брезник и Сливница  "Непознатата България – Откритието – Западни покрайнини". Изготвени са  общи тематични пакети за екологичен, културен и поклоннически туризъм, а също - комбинирана програма.

Природа, минало и кулинария се съчетават в проекта "Магията на долината на Панега" за дестинацията, включваща Луковит, Ябланица и Червен бряг. Презентации на културно-историческото наследство и на възможности за приключенски и спелеоложки туризъм, както и дегустации на местни продукти ще разкриват нейните предимства в Изложбата на общините.

Пловдив ще демонстрира проекта, с който кандидатства за Европейска столица на културата през 2019 година. Асеновград  ще се представи с красива природа, културно-исторически обекти и религиозни храмове.

Така десетото издание на Изложбата на общините отново ще  покаже потенциалът за  бизнес и инвестиции в отделните райони на България.

Паралелно в Международен панаир Пловдив ще се състоят още четири прояви, ориентирани към дома, свободното време, хобито и модата. Това са Специализиранaта  изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари "Цветна пролет" (19-23 март), Европейският панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика, който  показва нови колекции облекла, обувки, трикотаж за възрастни и деца (20-23 март), Италианският фестивал на красотата и прическата (21-23 март) и Киноложките изложби (22-23 март).