Чуждестранни студенти влизат в пловдивските училища и детски градина

Мисия Пловдив

19-03-2014, 09:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Споделят своят опит за един месец

За трета поредна година в Пловдив започва стажантска програма "Светът като детска площадка". Целта й е да се насърчат децата да  бъдат проактивни и  идейни. Малките възпитаници ще се научат да бъдат толерантни към хора от различни страни и етноси.

"Единство в различията" пък е нова е стажантска програма, която  стартира за първи път в четири пловдивски училища. Проектът дава възможност на учениците на практика да използват придобитите си умения по чужди езици, да ги развият, а също така и да създадат контакти с хора от други държави и  има иновативен подход за ангажиране и развитие на все повече млади хора, целейки да ги превърне в лидери, от които светът има нужда.

Двата проекта са разработени съвместно с район "Западен", АИСЕК- Международна студентска организация и Клуб Пловдив Оптимист Интернешънъл.

Стажанти от Кот д,Ивоар , Камерун , Украйна, Нидерландия и Тайланд ще работят в 7 детски градини и 4 училища в рамките на един месец.

Официалният старт ще даат днес заместник-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов и кметът на района Димитър в ЦДГ "Светла".