Андрей Ковачев: Необходим е нов подход за намиране на изход от кризата в Сирия

Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП(ГЕРБ) Андрей Ковачев председателства заседание на Комисията по външни работи на ЕП, на което се обсъди ситуацията в Сирия на третата годишнина от избухването на гражданската война.

Участие в дебата взе  Ахмад ал-Джабра, председател на Националната коалиция на сирийските революционни и опозиционни сили. Той отговори на въпроси на членовете на Външната комисия относно ситуацията в страната и възможностите за търсене на политическо решение на кризата в Сирия. Андрей Ковачев, който е заместник-председател на Комисията по външни работи, разговаря с Ахмад ал-Джабра относно развитието на военния конфликт, участието на външни сили и радикализацията в страната и региона.

“Режимът на Башар Асад, е основният виновник за гражданската война в Сирия,довела до над 140 000 жертви и милиони бежанци. След провала на Женева-2 е необходим нов подход в международните усилия и начертаване на пътна карта за развитието на страната след намиране на политически изход от кризата”, заяви българският евродепутат.

На 25 март Андрей Ковачев организира дебат в Европейския парламент, заедно с Националния демократически институт, за бъдещето на Сирия след края на конфликта.