Ниязи Акйол на опознавателна визита в Добрич

Мисия Добрич

19-03-2014, 13:50

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Областният управител и кмета на Добрич се срещнаха с ген. консул на Турция в Бургас Ниязи Акйол

В рамките на визита си в Добрич, генералният консул на РТурция в Бургас Ниязи Еврен Акйол се срещна днес с Областния управител Недко Марчев и неговия заместник Даниел Йорданов.

         Представяйки „визитката" на областта и двете основни направления в нейното развитие - селското стопанство и туризма, Областният управител заяви подкрепа за по- нататъшното надграждане в отношенията между двете страни, за което има сериозен потенциал. Той се позова на правителствената програма, която предвижда редица мерки за насърчаване на инвестиционната активност, включително и законодателни промени за облекчаване на процедурите.

         „България е една от вратите ни към Европа, заяви Ниязи Акйол - турските граждани са мост между нашите страни". Едновременно с това и двете държави преживяват последиците от войната в Сирия, което ни сближава и ангажира в съвместни усилия за справяне с бежанската вълна, допълни той.

         Двете страни се обединиха около още един сериозен и много важен за двете страни въпрос - изграждането на големия инфраструктурен проект Черноморски автомагистрален пръстен и автомагистрала "Черно море". Реализирането на този проект реално ще даде своя принос в стратегията за свързване и обединяване на бизнеса в Европа и Азия, подчерта Областният управител.

         След срещата с областия управител генералният консул се срещна и с кмета на Община Добрич Детелина Николова.