Мъри: Подадох оставка, тя влиза в сила от утре

Вече видях как се разваля един отбор, не желая това отново да ми се случи, изтъкна треньорът на Ботев

Старши треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов изплю камъчето и призна, че тази сутрин е подал оставка. Мъри каза това веднага след края на реванша срещу Левски, който канарите спечелиха с 2:0.

От изявлението му обаче не стана ясно какво ще предприеме треньорът, ако ръководството на Ботев не приеме оставката. Той изрази надежда, че собственикът на отбора ще приеме решението му.

Ето какво каза Мъри:

„Днес в 8:30 сутринта подадох оставка като треньор на Ботев, която влиза в сила от утре. Причината е създаденото напрежение в отбора, има един негативизъм. Аз не желая този прекрасен отбор на Ботев да играе под напрежение. Тук се прави един грандиозен проект, който не е само за Ботев и футбола, но и за цяла България. Вече веднъж в живота си видях как се разваля един отбор, не желая да го видя отново. Каквото имах да казвам, съм го казал пред ръководството“.

Мъри посвети днешната победа над Левски на освободения днес от поста изпълнителен директор Юли Попов. Той бе категоричен, че Попов му е помогнал много и няма никаква вина за неуспехите в отбора.