Бразилски милиардер с план да победи смъртта

Според последните данни състоянието на Диниз е в размер на 3.5 милиарда долара

Запознайте се с Абилио Диниз. Той е на 77 години и може да тича... назад... върху бягаща пътечка. В тъмното. Постиженията обаче не свършват тук – изградилият огромна верига супермаркети Диниз може да се похвали с 41-годишна съпруга, от която има дъщеря на 7 години и син на 3, разказва „Блумбърг”.

Според последните данни на агенцията състоянието на бразилеца е в размер на 3.5 милиарда долара. Благодарение на програмата си ръцете му са в невероятна форма и приличат на бухалки, а коремът му е релефен. Това е резултат от 2 часа упражнения – по-малко от предишния му режим, в който са били включени 5 часа тренировки. Личният му фитнес инструктор обяснява, че промяната е научно обоснована, а не е продиктувана от напредващата възраст на Диниз.

Бразилецът невинаги е бил тих и смирен. Той е успял да спечели състоянието си, след като е отрязъл четирима от петимата си братя от империята си. Собствената му майка не му говори от години. В един или друг период от живота си милиардерът е бил склонен да се сбие по време на мач на поло и да атакува хора, които са го изнервили в трафика по улиците.

Юмруците обаче не са останали напълно в историята. В момента Диниз се боксира в частната си зала два пъти седмично. Освен това той вдига тежести и се опитва всячески да избегне мускулната дистрофия, която идва с годините.

Режимът на милиардера не свършва до тук. Той е съобразена с последните открития в науката и ограничава калориите до минимум. В диетата на гонещия 80 години мъж като цяло отсъстват хляба и червеното месо. Животът обаче не е само лишения – понякога, когато яде навън Диниз си поръчва лазаня или тек.