Очаква ни малко по-прохладен четвъртък

Утре времето над страната ще бъде ветровито

След като днес температурите достигнаха 20-25 градуса и чувството, че лятото е дошло стана силно, утре зимата ще си „покаже рогата”.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН през нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността от северозапад на изток-югоизток временно ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад, който до сутринта малко ще отслабне. Минимални температури между 4° и 9°, в София около 4°., информира „Фокус”.

Утре времето над страната ще бъде ветровито – ще духа умерен, в Дунавската равнина временно до силен запад-северозападен вятър, който през нощта срещу петък почти ще стихне. Ще бъде слънчево с временно увеличение на облачността след обяд, главно над Източна България. Максимални температури между 15° и 20°, в София 15°.

Над Черноморие ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с временно увеличение на облачността. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен север-северозападен вятър, който през деня постепенно ще отслабва. Максимална температура на 1200 метра около 9°, на 2000 метра 1-2°.