Ще строят завод!

Мисия Добрич

20-03-2014, 09:30

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Ще бъдат разкрити 100 нови работни места

Добричката фирма "Булмат", която е един от основните спонсори на волейболния тим "Добруджа 07", станал вицешампион на страната, иска да строи нов завод в града, в който да бъдат отворени нови 100 работни места. Това става ясно от внесено до кмета на Добрич писмо от "Булмат" ЕООД, в което дружеството заявява желание да закупи общински терен - част от бившите казарми, които след като МО прехвърли като собственост на общината, тя ги определи като бизнес зона, пише "Стандарт".

Общата площ на терена е 424 248 кв.м, като фирмата е заявила намерение да закупи 36 128 квадрата, отредени за складови и производствени дейности. Намеренията са теренът да бъде купен от името на „Индустриас Матеу" АД за разширяване на съществуващата вече дейност и построяването на нов завод. Компанията планира реализиране на инвестицията на два етапа - първи в рамките на 15-18 месеца. Време, в което да бъдат застроени около 10 хил. кв. м производствени площи за 7 млн. евро и втори етап, в който за инвестиция от 6 млн. евро да се извърши застрояване на още 10-15 хил. кв. м производствени и складови площи.

Дружеството смята в новия завод да разкрие 100 нови работни места. Компанията изработва гъвкави съединения и от години е на пазара у нас и извън страната. Идната седмица на редовна сесия се очаква съветниците да дадат съгласие за продажба на терена чрез публичен търг с тайно наддаване при начална тръжна цена 1 228 800 лева.