Гръм от бомбата! Сапьори обезвредиха взрива!

Чу се лек гръм от мястото, където е бомбата! Пищят аларми на коли

Бомбата е обзвредена. Чу се лек гръм, запищяха алармите на колите, предаде репортер на Plovdivutre.bg, който следи екшъна на ул. "Христо Г. Данов". В момента сапьори правят оглед под колата и на метри от возилото.

В 10.55 часа сапьори от София дойдоха на пожар, за да обезвредят взривното устройство, сложено до колата на пловдивската топадвокатка Евелина Божикова. Спецченгетата отцепиха още по-голям периметър.

По-рано днес стана ясно, че пакет, увит в найлонова торба, е поставен до предната гума на синя "Тойота" с регистрационен номер РВ 96 96 ВР.

Колата е паркирана пред кооперацията, в която живее семейството на Евелина Божикова на ул. "Христо Г. Данов" №31 А. Евакуирани са хора, които живеят и работят наблизо.

На метри от "Тойота" - та е детска градина "Майчина грижа". Полицията забрани на персонала да извеждат малките в двора.

Божикова каза на излизане от дома си, че не знае кой може да е поставил пакета, но не се страхува. Предполага, че взривът е там за сплашване заради икономически интереси на компании, на които тя е адвокат.

Очаква се прокуратурата да съобщи подробности. Адвокатката вече е дала показания.

Тя е съпруга на бившия зам.-министър на правосъдието Севдалин Божиков и майка на бившата зам.-кметица на Пловдив Марта Божикова.

Това е втори инцидент с кола на известен пловдивски адвокат за последните дни. Наскоро бе запален луксозния джип на адв. Иван Иванов.

Очаквайте още подробности!