Врачки-менте нападнаха морето! Заловиха в Бургас измамница, взела 7000 лв за разваляне на черна магия

Животът

20-03-2014, 11:07

Снимка:

novinar.bg

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пуснаха черен списък със 70 врачки

Фалшифи врачки "оскубаха" доверчива баба

Пишман гадателката баела на пари и бижута

Полицията залови 25 -годишна измамница представяла се врачка в Бургас. Гастролиращата циганка обикаляла града и заговаряла възрастни хора с предтекста, че вижда черна магия в дома им, която трябва да се развали. Пишман-екстрасенската, намерила лесен начин за изкарване на пари  е от село Чешнигирево. Последното й нагло изпълнение е от вчера. Жертва на  изфабрикуваната врачка става възрастна жена от комплекс "Лазур". Заклинанието, което баячката уж щяла да направи, за да развали тегнещата над дома на жената черна магия, предвиждало всичките пари, които се намират в къщата, да се поставят в чаршаф, над който тя щяла да „чете”. Така бабата събрала 3500 евро, 500 лева и всичкото си злато, които връчила в ръцете на лъжкинята. След като врачуването приключило, врачката-менте сложила чаршафа в скрин и си тръгнала набързо от дома й. Малко по-късно възрастната жена отворила въпросния вързоп, в него открила обаче само стари вестници.

Извършителката на криминалното деяние – Г.М. направила пълни самопризнания за измамата, като заявила че златните накити продала в различни заложни къщи, а парите – изхарчила. На същата лъжовна схема станала жертва и 71-годишна жителка на Карнобат. Твърдейки, че над семейството й е направена магия за смърт, непозната жена придумала бабата да завие всичките си пари в калъфка и да й ги даде, за да им бае. Парите отново били заменени от парчета вестник. Жители на бургаското село Рудник пък разказват как врачка накарала тяхна съселянка да ближе банкноти, за да неутрализира прокобата, която уж тегнела над дома.
83-годишната пенсионерка вършела някаква работа из къщата, когато в двора влязла непозната жена и поискала чаша с вода. Бабата си помислила, че е от хората, които работят по програмата за временна заетост в кметството, и не отказала. След това жените се заприказвали, а старицата се оплакала от трудния си живот. „Болна си, защото имаш направена черна магия. Мога да ти я разваля, без да ти взема и един лев“, казала врачката.  Измамничката поискала 20 лева и съд с вода. Потопила банкнотата и накарала бабата да я оближе. След това поискала още пари и повторила няколко пъти странния ритуал. Така банкнота след банкнота старицата облизала цялата си пенсия от 140 лева, потопена преди това в чешмяна вода.
С ловки движения измамничката завила в парцал парчета от вестник, а мокрите пари прибрала в джоба си. Подала вързопа на старицата и й казала да го сложи под възглавницата и да спи известно време върху него. След това да го развърже и да си изхарчи парите. Само така черната магия щяла да напусне къщата. Едва след като врачката си тръгнала, пенсионерката  решила да провери какво все пак има във вързопа. Намерила само изрезки от вестник.