В Шабла се стягат за щурм … с метлите

От Общината искат да посрещнат на чисто събуждането на природата

За поредна година, общинска администрация – Шабла призовава фирмите и гражданите, да участват в традиционното пролетно почистване на дворовете и прилежащите към тях пространства, в периода 24 март – 13 април 2014 година. Общинското предприятие ще се погрижи за извозването на събраните отпадъци в посочения период. Новото през тази година е, че няма да се обявява график на извозване по дни и по улици за град Шабла, а транспортната техника, във всеки работен ден от обявения период, ще извозва до депото отпадъците от почистването на дворове и и градини, включително и от гробищния парк.

 На 14 април 2014 година (понеделник), в рамките на подетата инициатива, ще се проведе и кампания за събиране на стари, неработещи и непотребни електроуреди, посредством мобилни екипи, които ще обикалят домове и офиси в цялата Община. За целта е необходимо да подадете предварителна заявка за извозване, на безплатен национален телефон 0800 14 100 или на номер 0887 77 19 73, както и на електронни адреси order@makmetal.eu и eco@ob-shabla.org, до 11 април 2014 година (петък) вкючително.

 За Ден на национално почистване и провеждане на кампанията „Да изчистим България за един ден” е определен 26 април 2014 година, когато ще се чистят замърсени територии за обществено ползване.