Синьо единство: От Пловдив започнахме обединението на дясното

Мисия Пловдив

20-03-2014, 12:30

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Костадин Шанков е единственият пловдивчанин в листата на партията за предстоящите евроизбори

Ще работя за нови работни места по демократичен начин. За това новият бизнес да бъде отварян в рамките на три дена, а бюрократщината да бъде свита максимално. Ще се опитам да убедя младите, че в политиката няма нищо мръсно, ако тя се прави за хората. Ще се опитам да разясня какво се прави в ЕП и какво е значението на хората, които влизат в парламента.

Това заяви 29-годишният Костадин Шанков, единственият пловдивчанин в листата на Синьо единство за предстоящите евроизбори.

Точно в Пловдив Синьо единство започна своята реализация на идеята за обединения на десницата в България, коментира на свой ред Христо Панчугов, председател на партията. Успяхме да обединим хората, които вярват в нуждата от консолидация в дясно и които се противопоставят на подмяната на ценностите в дясно. На 9 март излязохме и с платформа за участие в изборите за ЕП, подписана от Синьо единство, Гражданско сдружение ЕВЕТ и Гражданско сдружение Обединени земеделци и демократи. През изминалата година пропуснахме шанса да осъществим тази платформа, защото сами се вкарахме в разказа кой лидер е по-важен, коя партия е по-автентична. Така не се получи. Сега платформата ни е от хора, които ще работят за хората, посочи Панчугов.

Представител на обединението в Общински съвет - Пловдив става Гечка Кърнева от "Обединени земеделци".

Панчугов не пропусна да коментира и новината за стартиране процедура за отнемане лиценза на трите ЕРП-та, определяйки тези действия като заплаха и ултиматум.

Това което правителството направи е да намали популистки цената на тока в началото на мандата си и така да генерира дефицит. Вместо да се търси решение се прибягва до директни популистки действия. Нужна ни е ясна стратегия за отрасъла, енергийна борса в страната, реална и независима ДЕКВЕР, която до този момент е маша в въцете на Станишев, необходимо е и прозрачно ценообразуване. Крайно време е да минем към система на контрол, категоричен бе Панчугов.

Що се отнася до предстоящата битка за десните избиратели, председателят на партията посочи, че листата на Синьо единство е единствената наистина дясна листа, а нейният водач – Надежда Неински, е лицето най-трайно свързано с Европа и дясното.

Об

Синьо единство отваря офиса си в Пловдив на 23 март, събота.