Руслан Мъйнов ще пее арии в Добрич

Добрич Лайф

20-03-2014, 12:18

Снимка:

ABA

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Заедно със симфоничния оркестър на Държавна опера – Русе

Руслан Мъйнов ще гостува в Добрич на 22 май за концерт с Русенската опера. Това разкри самият актьор и певец в интервю за радио „Добруджа". Мъйнов, заедно със сопраното Русалина Мочукова и симфоничния оркестър на Държавна опера – Русе ще пеят известни арии и канцонети на сцената на зала „Добрич". Те вече са изнесли над 20 концерта в страната, които преминават с голям успех. С голяма радост и удоволствие правим тези концерти и мисля, че хората изпитват същото, казва тенорът.
Произведенията, които сме избрали са велики и много въздействащи. Освен това , когато засвири един оркестър от 50 души, това също е много въздействащо и това може да се усети само в зала. Когато музикантът се качи на сцената с голямо желание, когато самият той получи удоволствие от изпълнението си, това се предава и на публиката, убеден е Мъйнов.
В същото време той подготвя голям концерт на 8 май, в зала 1 на НДК, на който ще представи своя нов албум с любими руски песни и цигански романси. Израснал съм с тези песни. Това е нещо, което отдавна искам да направя. Подготвях дълго време този албум, защото исках всичко да е изпипано, споделя Мъйнов. В записите на песните участват цигуларят Венци Такев, Цветан Недялков, Ясен Велчев и група „Акага".
Мъйнов обещава, че ще бъде изключително пъстър и внушителен – по руски. На сцената с него ще бъде с оркестъра с 48 музиканти и хор с 40 изпълнители на Държавна опера Пловдив. Албумът включва 10 песни, сред които „Очи чeрные", „От зари до зари" „ Нане цоха" , „Андрю вердан", „Парамела", и др., но те не са достатъчни за концерт и затова са подготвени песни от филми на голямото руско кино, сред които „Диамантената ръка", „Кавказка пленница", „Тримата мускетари" и други.