В Ботев възмутени от решение на Съдийската комисия

Спорт

20-03-2014, 15:50

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ивайло Стоянов ще ръководи двубоя от 28-ия кръг на А група между "Левски" и Ботев Пловдив

Ръководството на Ботев Пловдив излезе с декларация по повод решението на Съдийската комисия да определи рефера на двубоя Лудогорец – Литекс чрез жребий.

По-рано днес стана ясно, че листчето ще бъде изтеглено два часа преди началото на мача между Лудогорец и Литекс и така ще се определи кой съдия да ръководи дербито от 28-я плейофен кръг на А група. Мачът е в неделя от 19.30 часа на стадион „Лудогорец Арена" в Разград.

В жребия ще участват съдии № 1 и № 2 от ранглистата на „А" ФГ – Станислав Тодоров и Николай Йорданов.

Решено е Ивайло Стоянов да ръководи двубоя от 28-ия кръг на А група между "Левски" и Ботев Пловдив.

Ето цялото становище на Ботев Пд, публикувано на официалната страница на "канарчетата":

До Съдийската комисия

След назначаването на съдийските наряди за 28-ия кръг на първенството на "А" група, искаме да разберем по какви критерии работи Съдийската комисия при определянето на арбитрите.

Конкретно ни интересува защо комисията реши да посочи съдиите на всички мачове от кръга, с изключение на двубоя Лудогорец - Литекс, реферите, на който ще бъдат определи чрез жребий два часа преди неговото начало.

По каква причина Съдийската комисия не приложи същия метод при определяне бригадите на останалите два мача от кръга в първата седмица - Левски-Ботев и Черно море-ЦСКА, които също са с голям заряд?