Старозагорска журналистка открива благотворителна фотоизложба

Вижте я във фоайето на общината от 25 март

„Деца на ангелите” е благотворителна фотоизложба,  която журналистката  Йорданка Джонджорова ще подреди във фоайето на сградата на Община Стара Загора на 25 март, когато християнският свят отбелязва празника Благовещение. В цветния фотобукет са включени  17 фотографии – принт  с размери   40 на 40 и 50 на 50 см. Откриването е в 17.00 ч.

Авторката се  присъединява към благотворителната кампания на  Зонта клуб  Стара Загора  в помощ на 16-годишната Веселина Господинова. Ученичката от Търговската гимназия в Стара Загора  се нуждае от продължителна терапия за стимулиране на очния нерв като ежемесечната стойност на процедурите е  3000 лева. Веси трябва още през април да замине за клиниката в Нови Сад. На традиционния пролетен благотворителен  бал на  Зонта клуб  - Стара Загора бяха събрани 7000 лв. за лечението на  Веси и Меги.  Сред откупените творби  бе и фотосът, включен в настоящата изложба „Деца на ангелите”– Жълта роза, символ на зонтианки.

Йорданка Джонджорова е озаглавила експозицията по определението на учителя Петър Дънов  за  цветята - Деца на ангелите. Според  Дънов  цветовете са  „космически сили, които проникват целия космос“, а Бог е светлина.

„Аз съм любител- фотограф, а не професионалист. Важна е идеята, а не начинът, по който ще се реализира  тя.  Достатъчно е  очите на душата да са отворени за красотата, останалото е  техника на фотоапарата и възможности на модерните технологии. Благодаря за подкрепата на общината и кмета на Стара Загора Живко Тодоров,  на приятелите  и на децата си” , споделя авторката.