Здравко Димитров пита министъра на спорта за съдбата на стадион "Пловдив"

Мисия Пловдив

20-03-2014, 18:17

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Въпросът е надпартиен, категорични са от ГЕРБ

Питане за ремонта на стадион "Пловдив" входираха Здравко Димитров, Менда Стоянова и останалите народни представители от ГЕРБ в Пловдив и областта. 

Въпросът е отправен чрез председателя на Народното събрание до министъра на младежта и спорта професор Марияна Георгиева.

Един от най-големите стадиони на България е оставен на произвола на съдбата и тъне в разруха, защото няма издаден АКТ 16, се посочва в писмото. В недалечното минало спортното съоръжение е било домакин на Световно първенство по лека атлетика за юноши и девойки – 1990 година, а през 1981г. на стадиона са присъствали около 70 хиляди зрители на футболния мач между Тракия и Барселона. Заради недоброто състояние на стадиона в момента там не е възможно да тренират младите талантливи спортисти. В питането се уточнява още, че спортното съоръжение разполага с база и за подготовка на отбор по вдигане на тежести – една от първите научно приложни лаборатории.

Въпросът с довършването и реконструкцията на стадиона е надпартиен, за което свидетелства и фактът, че депутати от всички партии в края на миналата година обединиха усилията си чрез подписка за създаване на Инициативен комитет, който да работи за постигането на целта стадионът да се превърне в съвременно спортно съоръжение. В края на писмото народните представители питат: "Какви конкретни действия ще предприеме Министерството на младежта и спорта, за да бъде направен основен ремонт на стадион "Пловдив" и да бъде въведен в експлоатация като едно съвременно европейско спортно съоръжение?"