Нищо изненадващо – Локо също на полуфинал

Спорт

20-03-2014, 19:49

Снимка:

dobrich.utre.bg (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Черно-белите победиха Добруджа с 2:0 в реванша

Локо (Пд) очаквано се класира на полуфинал в турнира за Купата на България. Черно-белите победиха втородивизионния Добруджа с 2:0 в ¼-финален мач-реванш и с общ резултат 5:0 продължават напред.

Домакините започнаха двубоя с редица помени в състава, като наставникът Александър Станков даде възможност на някои футболисти, които по-рядко играят, да вземат участие в почти решения преди седмица двубой.

Първата голова възможност обаче се откри пред гостите, когато след грешка на защитата Ивелин Василев стреля силно, но не успя да нанесе точен удар в очертанията на вратата, пазена от Акалски.

Домакините постепенно овладяха инициативата и Крис Гади и Жозеф Мендес в рамките на няколко минути бяха близо до отбелязване на гол, но пропуснаха.

Все пак в 27-ата минута Спас Делев центрира от корнер и Мендес бе най-съобразителен в пеналта, засичайки топката с глава за 1:0.

През второто полувреме картината на терена не се промени. Локомотив по-често нападаше, а гостите разчитаха на контраатаки. В 63-ата минута Гади около 20 метра пробва силен шут, топката се отклони от гредата и влезе в мрежата за 2:0.

В самия край на мача Йордан Христов от отбора на гостите получи червен картон за груб фаул срещу Диего Фераресо, който бе заменен от Ангел Грънчов.