Стоичков скача от радост за Пиронкова

Спорт

20-03-2014, 22:33

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Камата гледа от трибуните в Маями победата на съгражданката си над Сорана Кърстя

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова победи с 6:3, 6:3 №25 в схемата на турнира от категория "Премиер задължителен" в Маями румънка Сорана Кърстя и се класира за третия кръг. Пловдивчанката беше подкрепяна от трибуните от знаменития си съгражданин Христо Стоичков.

Цвети допусна пробив в първия гейм, но го върна веднага. В четвъртия тя поведе с 40:15 при сервис на румънката и имаше общо четири брейк пойнта, но не успя. В осмия гейм обаче Пиронкова постигна своето. Отново дръпна с 40:15, но този път проби още при първата възможност, за да стигне до 5:3.

Веднага след това пловдивчанката сервираше за спечелване на сета. Тя поведе с 30:15 с втория си ас, но после трябваше да спасява точка за рибрейк. Все пак Цветана стигна до сетбол и го реализира, за да вземе частта след 42 минути игра.

Пиронкова започна с пробив втория сет, който веднага след това затвърди за 2:0. Цвети стигна до 5:3 и принуди Кърстя да подава за оставане в двубоя. Българката стигна до мачбол и веднага спечели двубоя, който продължи един час и 19 минути.

Победителката си осигури вече 65 точки за световната ранглиста, където е 47-а сега. В следващия кръг Цветана Пиронкова ще се изправи срещу №5 в схемата Ангелик Кербер, която победи Пън Шуай с 6:3, 1:6, 7:6(5).

Цвети води с 2-1 успеха срещу германката. За последно българката спечели на финала в Сидни с 6:4, 6:4.