"Код червено"! Зомби апокалипсисът стигна и до нас

Варна Лайф

21-03-2014, 00:28

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добро утро в петък!

3 дни да убиеш

Дивергенти

21 март е датата на дългоочакваната премиера на първия пълнометражен български филм в зомби хорър жанра "Код: Червено" на режисьора Валери Милев

21-27 март: Кино Арена Мол Варна 12:40, 14:40, 16:40, 18:40, 20:40, 22:40 ч

Оригинално заглавие: Code Red
Държава: САЩ
Премиера: 21 март 2014
Режисьор: Валери Милев
Сценарист: Валери Милев, Матю Уейни
В ролите: Манал Ел-Фетури, Пол Логан, Миа Лесия-Нейлър, Георги Стайков, Юлиан Костов, Китодар Тодоров, Александра Василева, Асен Мутафчиев и др.
Жанр: Ужаси
Времетраене: 91'
Забранен за лица под 16 години

Лентата с бюджет от над $2 млн. беше продадена в САЩ и Европа още преди заснемането ѝ. Актьорският състав се състои както от чуждестранните актьори Пол Лоуган (Paul Logan), Мая Нейър (Mya Nayer) и Форбс Кей Би (Forbes KB), така и от българите Георги Стайков, Александра Василева, Асен Мутафчиев и др.

Действието в "Код: Червено" започва по време на битката за Сталинград през Втората световна война. Сталин се бори с всички сили и средства, за да спре настъплението на Хитлер. Учените в Москва разработват ужасяващи химически и биологични оръжия, някои от които са толкова страховити, че дори диктаторът не се осмелява да ги използва. И все пак, когато настъплението на нацистите стига до Сталинград и заплашва оцеляването на Съветския съюз, Сталин разрешава използването на едно от тези оръжия.

Резултатите са толкова страховити, че се налага Червената армия да срине до основи града и да избие стотици хиляди, попаднали под въздействието на оръжието.

В днешно време, 80 години по-късно, в секретна база в България се съхранява единственото останало количество от този ужасен газ.

Когато след серия от необясними инциденти в базата пристига разследващ военен комисар от силите на НАТО, корумпиран български полковник решава да прикрие следите от злоупотребите си и кражбите, като предизвика „инцидент” и взриви складовете на базата. Но той дори не подозира какво има в най-тъмните ъгли. 

След този „инцидент” био-оръжието се разпръсква свободно и заразата обхваща голяма част от мирното население и от войниците. У хората се отключват най-тъмните и първични сили, насилието ескалира до безумие и започва битка за оцеляване на човешкия род.

Битка, на фона на която една майка предприема безкрайно рисково пътуване през заразената територия, за да открие изгубената си осемгодишна дъщеря.

Официален трейлър