Уникално! Уловиха 63-килограмов толстолоб в Мандренското езеро край Бургас

Хванатият екземпляр е от вида пъстър толстолоб, възрастта му е около 20 години. В него има около 40 килограма чисто месо

Толстолоб с тегло 63 килограма уловиха в Мандренското езеро днес сутринта рибари от бургаското село Константиново. Огромният екземпляр се заплел в мрежите им. Двамата рибари на 43 и 52 години се борили 2,5 часа с рибата, докато изкарат лодката си на брега. На няколко пъти толстолобът щял да ги обърне в студените води.
Уловеният екземпляр е от вида пъстър толстолоб, възрастта му е около 20 години. В него има около 40 килограма чисто месо, обясни еденият от рибарите Димитър Стаменов. Рибата бе показана на място на наш екип и веднага бе продадена по 2 лева за килограм. Купувачът каза ,че ще пусне месото на пазара за 3,50 лв. Иначе Стаменов възнамерява още тази вечер да почерпи приятели.
Стаменов е рибар от 14 години, но никога не е виждал и хващал толкова голям толстолоб. Според него той е сред най-големите хващани някога в Мандренското езеро. То е прочуто с гигантските толстолоби, които живеят във водите му. Миналата година на 1 март пък бургазлия извади от там „чудовище” с впечатляващо тегло и размери. Рибата излезе точно 30 кг.