Кой ще спечели Купата на капитана?

Спорт

21-03-2014, 15:20

Снимка:

botevplovdiv.bg (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Детският турнир започва в неделя в Коматево

Тази неделя (23.03) на изкуствения терен на "Футболен комплекс Ботев 1912" в Коматево ще се проведе четвъртото издание на турнира "Купата на Капитана", съобщиха от лагера на жълто-черните.

Надпреварата се организира в чест на великия капитан на "канарчетата" Райко Стойнов. Официалното откриване на събитието ще бъде в 9:00 часа, а 15 минути по-късно ще стартират първите мачове.

В турнира участие ще вземат 8 отбора с деца, родени през 2002 година - Ботев, Локо Пд, Спартак Пд, Брестник, Екохотел "Здравец", Ботев-2002, Асеновец и Марица. Тимовете са разпределени в 2 групи по 4 тима, а победителите ще се срещнат на големия финал.

Тази година, за разлика от предишните издания на турнира, отборите ще бъдат съставени от 9 състезатели (8 полеви и 1 вратар). Срещите ще са с времетраене от 2 полувремена по 15 минути.

Двубоите ще се проведат по правилата на БФС, като единствено изключение правят смените, които ще бъдат неограничени. При равенство в точките класирането се определя с оглед преките двубои.

Победителят ще получи "Купата на капитана". Освен това ще бъдат раздадени 3 индивидуални награди: за най-добър играч, най-добър вратар и голмайстор на турнира.

Интересен факт е, че до момента Ботев не е успявал да спечели надпреварата. Миналите издания на турнира бяха спечелени съответно от Локо Пловдив през 2013 година, частната школа "Ботев-2002" през 2012 година и Борислав Първомай през 2011 година.