Шумахер отслабнал с 20 кг заради комата

174-сантиметровият германец в момента тежи 55 кг спрямо 75-те преди тежкото му падане

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е отслабнал с 20 килограма, откакто беше поставен в състояние на изкустена кома, съобщава италианскит вестник "Гадзета дело Спорт". 174-сантиметровият германец в момента тежи 55 кг спрямо 75-те преди тежкото му падане при каране на ски на 29 декември.

Бившият пилот е в изкуствена кома още от деня след инцидента, когато претърпя две мозъчни операции. Сериозната загуба на тегло се счита за нормална при подобно състояние заради липсата на физическа активност.

Бившият пилот на "Ферари" и "Мерцедес" получава необходимите за организма калории, но ежедневната работа на физиотерапевтите няма как да компенсира разграждането на мускулите само с раздвижването, което прилагат.

Не всички новини около състоянието на 45-годишният германец обаче са лоши. Пред телевизия RTL агентът на Шумахер Сабине Кем обясни, че клиентът й е във фаза на възстановяване, въпреки че все още не се е събудил.

Въпреки всичко, докторите не са оптимисти и са предупредили семейството на Шуми, че евентуалното му пълно възстановяване ще е чудо. Най-лошият сценарий е той да остане в будна кома - състояние, в което германецът е в съзнание, но не може да говори или да се движи, пише „Мирър“.