Световноизвестен треньор демонстрира обучение на кучета в Панаира

Мисия Пловдив

21-03-2014, 16:16

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Палатите са отворени от 9 до 18 ч., в неделя – до 14 часа

Любителите на кучета могат да научат най-важните правила за тяхното обучение по време на киноложките изложби на 22 и 23 март 2014 г. в Международен панаир Пловдив. Световноизвестният треньор Володимир Кисел от Украйна ще демонстрира техники, с които кучетата се приучават да изпълняват всякакви команди на стопанина, да не са агресивни в градска среда и  да бранят хора при нападение.

Володимир Кисел в момента тренира българския отбор, който ще участва в първото у нас състезание „Куче за защита“. То ще бъде част от програмата за финалите на Световната киноложка купа през есента в Пловдив.  Надпреварата ще мине в три етапа: послушание, социализация и защита.

Целта е да подготвим няколко български  овчарски кучета, за да се видят и техните състезателни спортни качества, след като се наложиха като екстериорна порода, обясни Аврам Петков, съпрезидент на Световния киноложки алианс и председател на Българския републикански киноложки съюз, който организира изложбите в Панаира. Българското овчарско куче се очертава като много перспективна порода, тя не е увредена от цивилизацията и се надявам, че отборът скоро ще покаже много добри резултати, добави  Володимир Кисел, съпрезидент на Световния киноложки алианс за Източна Европа и инструктор от международна категория. Той подготвя у нас треньори и обучава 15 кучета, като няколко вече се проявяват като бъдещи победители.

Любителите на кучета ще видят на живо как да развият у тях същите качества по време на демонстрациите, които съпътстват киноложките изложби. 

В надпреварата за международните титли A-CACIB ще участват кучета от 18 породи, заяви Аврам Петков. Той добави, че размириците в Украйна са попречили на състезатели от тази държава и от Русия да дойдат в Пловдив. Така отпаднаха много заявки, а те бяха направени още през есента, защото изложенията в Пловдив станаха известни из целия Световен киноложки алианс заради отличните условия, предоставяни от Панаира, добави Аврам Петков.

Международните киноложки изложби се провеждат всяка пролет и есен. Тяхното първо издание за годината е на 22 март. Участниците ще се състезават за Купата на кмета на община Пловдив, а съдийската бригада включва експерти от България, Украйна и Латвия.

За първи път ще има турнир за Купата на киноложко дружество „Любители на кучета”-Пловдив, което е най-голямото и най-успешно работещото  в страната. Надпреварата, която е и национално състезание за титлите А-САС, е насрочена за 23 март.

Тези изложби предоставят много възможности на хората, които обичат кучета – да покажат уменията на своите любимци в състезанията, да узнаят тънкости за тяхното отглеждане и обучение, да видят интересни породи, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. 

Проявите са част от  Дните на семейството, свободното време, хобито и модата, наситени с много атракции и включващи още: Международна изложба „Природа, Лов, Риболов“, Специализирана изложба „Цветна пролет“, Изложба на общините,  Eвропейски панаир на  предприятия и кооперации от социалната икономика, презентиращ  облекло, обувки, трикотаж, изделия за дома, Италиански фестивал на красотата и прическата.

Палатите са отворени от 9 до 18 ч., в неделя – до 14 часа.