Берое победи Славия с гол на Елиаш

След този успех Берое вече има 42 точки и остана на седма позиция, докато Славия е десета с 34 точки

Берое надделя с 1:0 при домакинството си срещу Славия в мач от 28-я кръг на А група. „Зелено-белите” бяха по-активни на терена и заслужено стигнаха до трите точки.
 
През първото полувреме футболистите на Берое стояха по-добре на терена и създадоха повече опасни положения пред вратата на Георги Петков, но въпреки това до сериозни опасности не се стигна.
 
Първият точен удар в мача бе в очертанията на вратата на Берое. В 4-та минута Радослав Василев финтира защитник на домакините и стреля от границата на наказателното поле на Берое, но слабо и право в ръцете на Иван Караджов.
 
Берое организира отлична атака в 13-та минута, когато Салим Керкар нахлу в наказателното поле на Славия и излезе диагонално сам срещу Георги Петков, но стреля в аут.
 
Старши треньорът на Славия Милен Радуканов извърши принудителна смяна в 33-та минута, когато теренът напусна Димитър Пиргов, който получи контузия, а на негово място в игра се появи Величко Величков.
 
През второто полувреме домакините вдигнаха оборотите, решени да стигнат до победата в мача.  Те поведоха в 48-та минута, когато Елиаш  изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Георги Петков.
 
В 56-та минута Веселин Пенев центрира в наказателното поле на Славия, след което Виктор Шишков стреля с глава, но над напречната греда в аут.
 
До края домакините бяха по-активния отбор, но в заключителните минути играчите на Славия стигнахадо няколко разбърквания в наказателното поле на Берое без да застрашат сериозно вратата на Караджов.
 
След този успех Берое вече има 42 точки и остана на седма позиция, докато Славия е десета с 34 точки.

Още за срещата и интервюта след мача ще намерите ТУК