Марица показа как се бие „чорбата” по главата (СНИМКИ)

Спорт

22-03-2014, 12:19

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Жълто-сините поведоха в полуфиналния плейоф с 1:0

Mарица (Пловдив) започна по чудесен начин участието си в полуфиналната серия от плейофите на Националната волейболна лига за жени.  Пред своята публика в зала Олимпиада момичетата на Иван Петков надиграха шампионките от ЦСКА-Демакс (София) с 3:1 (19, -20, 18, 23) гейма и вече са само на една победа от финала.

Вторият мач от серията е в столичната зала „Васил Симов” на 24 март от 18:00 часа.

Първият гейм бе равностоен само до първото техническо прекъсване. След това маричанки с по-прецизна игра и с по-успешни блокади наложиха своята воля с 25:19.

Във втората част червените се разиграха в нападение, намериха пролуките в блокадата на жълто-сините и успяха да изравнят след 25:20.

Третият гейм бе подобен на първия с тази разлика, че Марица пое инициативата още преди техническото прекъсване. Крайният резултат в тази част беше най-убедителният в мача – 25:18.

Пловдивчанки натиснаха още по-силно със своята блокада в четвъртата част и натрупаха солидна преднина още в началото на гейма. Гостенките обаче нямаха намерение да се предават и лека-полека успяха да догонят домакините в резултата след второто техническо прекъсване.

Все пак Марица не позволи да се стигне до обрат в гейма и затвори мача след минималното 25:23.

В този двубой разпределителката Анелия Минчева заложи най-вече на опита и повечето атаки минаха през капитанката Диана Малинова вместо през по-младите пловдивски нападателки.

Тази тактика се оказа успешна и Малинова стана топреализатор на мача, допринасяйки за победата с 23 точки.

За шампионките Симона Димитрова отбеляза 22, а Гергана Димитрова – 21 точки.

В другата полуфинална серия Казанлък Волей (Казанлък) изненада като гост първенеца от редовния сезон Левски (София) с 3:2 (20:25, 25:13, 16:25, 25:23, 15:13) и поведе с 1:0 победи.