Бургас ще има Център за деца жертви на насилие в училище

Все повече са случаите на агресия, алармира Диана Видева

Консултативен център за деца жертви на агресия и насилие в училище ще може да бъде изграден в Бургас. Това стана ясно след като снощи десетки видни дами от политиката и бизнеса в града събраха средства по време на благотворителен бал с маски в помощ на идеята.

Инициативата е на асоциация Деметра, а зад нея застанаха ръководители на социални институции, неправителствени организации, политици.

"Целта ни е този център да помага на тези деца реално, за да може те да превъзмогнаст изживяния стрес, а от друга страна да се подеме кампания, носачена към тези деца ,които прибягват до агресия в общуването", обясни двигателят на проекта Диана Видева от "Диметра".

По думите й е много важно Центърът да бъде изграден сега, тъй като през последната година има ръст на тези прояви, а агресията в училище е нарастнала значително. Саморазправа с бой до тормоз физически и психически над деца от техни връстници се превръща все повече в тенденция, която обхваща всички учебни заведения на територията на областа, допълни експартката.