237 СИМ-карти на името на студентка, загубила личната си карта

Крими

22-03-2014, 14:25

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

От МВР предупреждават всеки, който загуби личните си документи, да сигнализира възможно най-бързо органите на реда

Да имаш 237 СИМ-карти на твое име и да не знаеш. Този вариант е напълно възможен, ако останете без лични документи. Това се случило на студентката Диляна Тодорова, която загубила личната си карта още в началото на 2013 г. По-късно съвсем случайно разбрала, че измамници са регистрирали огромен брой СИМ-карти на нейно име, пише standartnews.com
„Щях да си купувам телефон на изплащане, когато ме попитаха защо имам толкова много предплатени карти на мое име. Аз казах, че имам само една, която е регистрирана на мое име. За останалите нямах и представа. Оказа се, че към този оператор са 102 на брой", обясни момичето в студиото на "Събуди се" по Нова.
По-късно Диляна направила справка в офисите на други мобилни оператори и осъзнала, че има 135 карти на името й при втори оператор. "Не съм ги купувала, нито регистрирала. Нямам нищо общо с тях", разказа още тя.
„Веднага отидох в полицията. Оказа се, че с моите документи са извършени и измами с дограми", допълни момичето и уточни, че заради злоупотребите често й се налага да ходи в полицията.